U bent hier

Podcast 1: Over hergebruik en goed voedsel

Onder de naam 'Milieucafé Anderhalvemetersessies' brengt het Milieucafé tijdens de coronacrisis diverse producten uit.
De eerste in deze serie is een podcast, gepresenteerd door Milieucaféredacteur Marc Pruijn.

De podcast van 28 minuten staat uitgebreid stil bij de circulaire economie anno corona. Zo waren de Tilburgse kringloopwinkels wekenlang dicht. Tegelijk besloten Tilburgers massaal hun huizen en schuren op te ruimen nu ze toch vaak gedwongen thuis zaten. Het leidde tot grote files bij de Milieustraat. Waar bleven de herbruikbare spullen?
[1:31] Hierover een gesprek met manager Theo van der Bruggen van La Poubelle, en [6:55] vervolgens met BAT-manager Frank in 't Groen van de Milieustraat.

[11:58] Milieucafépresentator Michel Jehae spreekt een column uit over de Groene Wederopbouw tijdens 'het nieuwe normaal'.

[14:52] Verder maakte foodblogger Anne de Graaf voor het Milieucafé een rondje langs enkele boerderijen en voedselleveranciers uit de regio Tilburg. Is er nu meer vraag naar voedsel uit de eigen streek? Ook sprak Anne met deskundige Frederike Praasterink. Zij is lector Future Food Systems aan de HAS Hogeschool in Den Bosch.

[22:36] En de podcast wordt, net als tijdens normale Milieucafé-avonden, afgesloten door de heren van het Environmental Lounge Cafe. Jeroen de Leijer en Frans van der Meer.

Aan deze podcast werkten mee:

De podcast duurt 28 minuten.
Op de computer kunt u de cursor gebruiken om versneld heen en terug te spoelen in de podcast.
Met [control]+[links] of [rechts] gaat u nog sneller.
En de spatiebalk dient als pauze- en startknop.