U bent hier
Blogs
Een gerecht om eer mee in te leggen
Brood gnocchi | spinazie | girolles | hooi schuim | Belper Knolle
Een recept van een professional dit keer: Ralph Blaakenburg is chef-kok bij de Bonheur Horeca Groep. Iedereen in Tilburg kent natuurlijk de Auberge du Bonheur, maar de groep verzorgt ook de catering voor het Willem II stadion en de Grotto in de Warande. Het recept helpt tegen voedselverspilling en het is ook goed te bereiden. Het enige wat je moet doen is even de aandacht erbij houden. Maar dat geldt eigenlijk voor alle recepten.
Recept voor bananenijs
Een tip van Anne Travel Foodie
Iedereen kent het verschijnsel: bananen worden sneller bruin dan je hoopt of verwacht en weggooien is ook weer zo'n ding. Anne de Graaf (annetravelfoodie.com) heeft een smakelijke tip onthuld in de derde Milieucafé podcasts: maak er ijs van! Hierbij het recept.
Environmental update: Weg Met Alles
Ook Frits Ganzewinkel en Otto Vogelenzang zitten als culturele ondernemers in lockdown. Maar ze laten zich niet weerhouden door een lullig virusje. Net zo min overigens als bioloog en viroloog Bert Bruininga. En complotzanger Rambert windt er ook geen doekjes om, zo blijkt uit zijn laatste nummer Weg Met Alles. De heren hebben een papierloze krant uitgebracht die we hier EXCLUSIEF en GRATIS kunnen aanbieden.
Circulaire tafel
Een bekend verschijnsel met tuinmeubilair: na verloop van tijd is het doorgerot of verroest. Zo ook het blad van dit bistrotafeltje. We hadden het naar de stort kunnen brengen maar het vooruitzicht van 2,5 uur in de file staan was niet erg aanlokkelijk. Ik herinnerde me een handelaar in kastanjehout uit Alphen, die ooit te gast was in het Milieucafé. Met twee planken van 10 cm breed kon ik op mijn vrije dag in de weer met de zaagmachine en de schaaf. Het resultaat gaat hierbij.