U bent hier

Zoektocht naar locatie atletiekbaan

De natuurwaarde van Prinsenhoef

Atletiekvereniging Attila is op zoek naar een locatie voor een nieuwe atletiekbaan. Het oog is gevallen op Prinsenhoef; een locatie langs de Bredaseweg bij de Warande. Gelukkig heeft de gemeente Tilburg meer locaties op het oog. De Groene Kamer bijvoorbeeld, een landgoed verderop langs de Bredaseweg. De Gershwinstraat, in Tilburg Noord. En vlak de huidige accommodatie op Stappegoor niet uit.

Het Milieucafé Onderzoek Team ging op verkenning en brengt de vier alternatieven in kaart. Een indringende rapportage van Frans Post en Paul van Rijswijk, met een hoofdrol voor Tilburgs eigen stadsbioloog Rob Vereijken. Hij vergelijkt de natuurwaarden van de vier locaties en de conclusie voelt u waarschijnlijk al aankomen. De locatiekeuze komt dit najaar in de gemeenteraad.

2020 04 06prinsenhoef

De video duurt iets meer dan 11 minuten. Dubbelklik voor volledig scherm.

De vier opties waar de gemeente uit kan kiezen

Veel vraagtekens
Inmiddels heeft de KNNV samen met Stichting Stadsbomen Tilburg, de Brabantse Milieu Federatie (BMF), de vereniging van bosbeheerders ’t Geregt, drie omliggende landgoederen (Pineta, Heiderust-de Borgh, Schaapsgoor), Buurtschap Prinsenhoef, en de vereniging Brabants Particulier Grondbezit (BPG en FPG) een gezamenlijke reactie opgesteld (zie bijlage). De brief plaatst veel vraagtekens bij de manier waarop de locaties beoordeeld zijn. Het wordt dus een boeiend debat deze herfst.