U bent hier

Podcast

Podcast 3: Voedselverspilling is niet nodig

In de derde podcast, gepresenteerd door Marc Pruijn en gastredactrice Anne de Graaf, gaat het over voedselverspilling. Wat gebeurt er in Tilburg om voedselverspilling tegen te gaan? En niet te vergeten, wat kunnen we er zelf aan doen?
Foto Ralph Blaakenburg
Anne de Graaf sprak met chef-kok Ralph Blaakenburg (foto) van de Bonheur Horeca Groep. Hij weet een prima gnocchi te maken van oud brood. Zelf deelt Anne een recept voor ijs van overgebleven bananen. En voor de Tilburgers die zelf meer met restjes willen doen is er een gesprek met jonge ondernemer Rosemarijn van de Wiel. Zij heeft een oplossing voor het fruit dat in het plukseizoen al snel overtollig wordt.

De podcast wordt zoals gebruikelijk afgesloten met het Environmental Lounge Cafe

Podcast 2: Groene Wederopbouw

In de tweede Milieucafé podcast staat de Groene Wederopbouw centraal. Hoe moet het verder na de coronacrisis? Daar kunnen we nu al over nadenken en dit gebeurt ook.

Bij groene wederopbouw gaat het over de vraag of de vele miljarden die nu omgaan om bedrijven te steunen, ook kansen bieden om de economie te verduurzamen. Michel Jehae en Marc Pruijn spraken hierover met Aart de Zeeuw, emeritus hoogleraar milieu-economie aan Tilburg University; met Cees-Jan Pen (foto), lid van de SER Noord-Brabant en als lector verbonden aan Fontys Hogescholen in Eindhoven; en met Berend de Vries, wethouder voor onder meer economie in Tilburg.

Podcast 1: Over hergebruik en goed voedsel

De podcast van 28 minuten staat uitgebreid stil bij de circulaire economie anno corona. Zo waren de Tilburgse kringloopwinkels wekenlang dicht. Tegelijk besloten Tilburgers massaal hun huizen en schuren op te ruimen nu ze toch vaak gedwongen thuis zaten. Het leidde tot grote files bij de Milieustraat. Waar bleven de herbruikbare spullen? Hierover een gesprek met manager Theo van der Bruggen van La Poubelle, en vervolgens met BAT-manager Frank in 't Groen van de Milieustraat.

Abonneren op Podcast