U bent hier

Walking Milieucafé in het Spoorpark

Donderdag 2 juli, 19:00 uur

Ja, u leest het goed. Milieucafé. Spoorpark. Walking. Een avondvullend programma op 2 juli met in ieder geval drie bijzondere en gratis excursies. In beginsel kunt u er twee meemaken. Verder hebben vier topartiesten hun medewerking toegezegd: zangeres Sanne Rambags, en de cabaretiers Frank van Pamelen, Jeroen de Leijer en Frans van der Meer. Ze leveren bescheiden (onversterkte) bijdragen in de marge van de excursies. Aanmelden is wel noodzakelijk en dat kunt u hier doen. De weersverwachting is volgens de laatste inzichten gunstig al wordt het niet heel warm. Goed loopweer dus.

Onze normale Milieucafés in een uitpuilend Paradox zijn –uiteraard– nog steeds niet mogelijk vanwege de coronamaatregelen. Maar, net zoals de afgelopen maanden, gaan we door met het bieden van alternatieven. U heeft al kennis kunnen maken met onze podcasts, onze filmpjes en artikelen. Nu is er dan een heus Walking Spoorpark Milieucafé.

Excursie I: De natuur? Ja, de natuur (VOL)
Het Spoorpark is een succes en een mooi nieuw stukje Tilburgse stadsnatuur, toch? De Tilburgse stadsbioloog Rob Vereijken, stamgast in het Milieucafé, vindt het Spoorpark zeker mooi, maar natuur? Daar heeft Vereijken een uitgesproken mening over. Ondertussen zorgt hij dat u op 2 juli langs de mooiste bomen, struiken en bloemen wandelt, en dat u nadien weet welke vogels, vlinders en andere dieren van al dat moois profiteren. Wellicht laat Vereijken u nog kennis maken met een stukje Spoorpark dat we beter met rust kunnen laten.

Excursie II: Ingenieus watersysteem (VOL)
Lucy Bathgate is bedenker en vormgever van een ingenieus watersysteem. Dit zorgt voor veel plezier bij de bezoekers van het Spoorpark. Maar het is meer: het levert een bijdrage aan het waterpeil in en om het Spoorpark, gaat Bathgate vertellen. Meer dan belangrijk in tijden als deze, waarin extreme droogte wordt afgewisseld met hevige stortbuien.

Excursie III: Wat een zooi…
Het mooie Spoorpark kent ook een keerzijde. Blikjes, flesjes, bananenschillen, frietbakjes, pizzadozen. Oftewel zwerfafval.

Het vervuilt het Spoorpark, het ziet er niet uit en het kost geld om het op te ruimen. Henk Dillingh, afvaldeskundige bij Rijkswaterstaat, informeert u over het rondslingerend vuil, maakt de vergelijking met andere parken in het land en komt met mogelijkheden om zwerfafval te voorkomen. Zodat het park schoner wordt en de beheerskosten dalen.

Programma in vogelvlucht
19:00 uur Ontvangst bij het T-Huis
19:30 uur Eerste ronde excursies
20:15 uur Terug bij het T-Huis
20:45 uur Tweede ronde excursies
21:30 uur Afsluitend drankje

Graag aanmelden vooraf
We willen u, onze gasten, graag weer live zien. Maar wel op een verantwoorde manier. Met in ieder geval anderhalve meter afstand dus. Dit kan het beste wanneer u zich vooraf aanmeldt, en daarbij aangeeft aan welke twee excursies u wil deelnemen. Dat kan nu al met dit aanmeldformulier. Meer informatie volgt in de volgende nieuwsbrief, aanstaand weekend.

Even voorstellen

Voor de regelmatige bezoekers van het Milieucafé zijn de Tilburgse artiesten ongetwijfeld geen onbekenden. Voor de nieuwelingen hierbij een korte introductie.

Sanne Rambags maakte als jonge zangeres (internationaal) naam met de trio’s Under the Surface en Mudita. Met Mudita won zij een Edison. Onlangs verscheen haar eerste soloalbum Sonna. Bijzondere muziek van een groot talent.

Frank van Pamelen kent u natuurlijk ook al jaren als veelzijdig kleinkunstenaar: amusant cabaretier, scherpzinnig (stads)dichter, niet onverdienstelijk zanger, en schrijver van goedlopende boeken en columns.

Jeroen de Leijer en Frans van der Meer verzorgen al jaren de afsluiting van het Milieucafé. Ze doen dat via het Environmental Lounge Cafe en dat is al jaren een begrip. Hun poppen zijn inmiddels bekende Tilburgers geworden. Frans kan ook prima zingen en is Nachtburgemeester van Tilburg. Jeroen staat verder bekend als veelzijdig kleinkunstenaar, striptekenaar en producent van kindertelevisie. Hij won de Ad Vinkenprijs 2013, Frans van der Meer viel dezelfde eer te beurt in 2017.